Jämför microlån

Ansök om microlån online det kostar inget!

Vill du ha ett microlån? Visste du att microlån som du ansöker om på Internet är kostnadsfritt. Du slipper nackdelen med avgifterna du måste betala när du vill låna via din mobil. Microlån online lika snabbt som sms lån och kostnadsfritt att ansöka!

Med microlån online slipper du alla kostnader som finns i samband med ansökan via din mobil eller telefon. Men du behåller snabbheten! Ett microlån på Internet är lika snabbt som ett smslån, låneansökan är lika snabb och svaret från långivaren är lika snabbt och likaså går det lika snabbt att får dina pengar insatta på ditt bankkonto.

Låneansökan är öppen 24/7. Svar direkt och pengar inom 15 minuter. Lånebelopp du kan ansöka om är 1000 kr, 2000 kr och 3000 kr.

Lån när pengarna är slut

Microlån är räntefritt men vad kostar det?

Microlån är helt räntefritt. Du behöver inte betala någon ränta för ett microlån men givetvis ingår en kostnad. Det vanligaste bland långivarna som ger microlån är att de tar ut en engångskostnad i form av uppläggningsavgift eller administrativ avgift.

Vi har samlat några av de mest anlitade långivarna av microlån i en lättläst tabell här på Smslån 365.se. I tabellen med billiga smålån hos Lenders ser du också klart och tydligt de kostnader som ett microlån har och du kan genast bedöma vilket microlån som blir billigast för dig.

Microlån är för dig som behöver en mindre summa pengar. Du kan ansöka om 1000 kr, 2000 kr och 3000 kr. Du ska betala tillbaka ditt microlån inom 30 dagar och du får en faktura hemskickad med uppgifter om hur du enkelt betalar tillbaka ditt microlån.

Jämför microlån innan du ansöker

När du överväger att teckna ett microlån är det viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa lånet för dig. Vi hjälper dig att få en bättre förståelse av hur du kan jämföra och teckna microlån på ett smart och effektivt sätt.

För det första är det viktigt att du noggrant undersöker de olika långivarna och deras erbjudanden. Vi rekommenderar att du fokuserar på följande faktorer när du jämför microlån:

Ränta och avgifter: Ta reda på vilken ränta och vilka avgifter som tillkommer för lånet. Det kan skilja sig mycket mellan olika långivare, och det är viktigt att du är medveten om den totala kostnaden för lånet.

Återbetalningstid: Undersök vilken återbetalningstid som gäller för lånet. Vissa långivare erbjuder kortare återbetalningstider för microlån, vilket kan påverka din månatliga betalning och den totala kostnaden för lånet.

Lånevillkor: Läs igenom långivarens villkor noggrant. Det är viktigt att förstå de krav och förväntningar som ställs på dig som låntagare, samt konsekvenser om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Kreditupplysning: Undersök om långivaren gör en kreditupplysning och hur den kan påverka din kreditvärdighet. Vissa långivare erbjuder microlån utan kreditupplysning, vilket kan vara en fördel om du vill skydda din kreditvärdighet.

Men hur ansöker man om microlån är det svårt?

Nej, det är mycket enkelt att ansöka om ett microlån online. När du har jämfört olika långivare och hittat ett microlån som passar dina behov är det dags att teckna lånet.

 1. Gå till tabellen med microlån och se vilket av microlånen som är billigast för dig.
 2. Klicka sedan på den blå länken för att komma direkt till ett enkelt låneformulär.
 3. Fyll i låneformuläret med dina personuppgifter och klicka klar. Det är allt.

Om du ansöker om microlån under öppettider kommer långivaren att kontakta dig inom 15 minuter och när du är godkänd som låntagare får du dina pengar insatta inom 2 timmar.

Låneansökan för microlån är öppen 365 dagar om året alltså 24/7.

Så här gör du själva ansökan om microlån

 1. De flesta långivare erbjuder en enkel och smidig onlineansökan för microlån. Fyll i den information som krävs, såsom personuppgifter, inkomst och önskat lånebelopp.
 2. Använd BankID eller någon annan form av elektronisk identifiering för att bekräfta din identitet och säkerställa att processen är säker.
 3. Läs igenom låneavtalet noggrant och se till att du förstår alla villkor och krav. Om du är nöjd med låneavtalet kan du godkänna det elektroniskt.
 4. Efter att du har godkänt låneavtalet kommer långivaren att överföra pengarna till ditt konto, oftast inom 24 timmar.

Genom att jämföra och teckna microlån på detta sätt kan du hitta det bästa lånet för dina behov och få tillgång till de pengar du behöver snabbt och enkelt.

Vad du bör tänka på innan du ansöker om microlån

När du överväger att ansöka om ett microlån är det viktigt att du är medveten om både fördelarna och riskerna med dessa typer av lån. Vi vill ge dig några tips och aspekter att tänka på när det gäller microlån, så att du kan fatta välgrundade beslut.

Syftet med lånet

Innan du ansöker om ett microlån, bör du noga överväga varför du behöver lånet och om det är rätt finansieringslösning för din situation. Vi rekommenderar att du endast ansöker om ett microlån för kortfristiga och akuta behov.

Ränta och avgifter

Microlån har ofta högre räntor och avgifter jämfört med andra typer av lån men snabbare än att ansöka om banklån som oftast har lägre ränta. Du bör noggrant jämföra olika långivares erbjudanden och ta reda på den totala kostnaden för lånet. Vi uppmanar dig att vara medveten om att låga räntor i början kan vara vilseledande, eftersom avgifter och andra kostnader kan öka den totala kostnaden.

Återbetalningstid

Microlån har oftast korta återbetalningstider, vilket innebär att du behöver betala tillbaka lånet snabbt. Vi råder dig att se till att du kan betala tillbaka lånet inom den angivna tidsperioden och att du har en plan för att göra det.

Kan bli en skuldfälla

Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan det leda till ytterligare kostnader och skulder. Vi rekommenderar att du är försiktig med att ansöka om flera microlån för att betala tillbaka andra lån, eftersom det kan resultera i en skuldfälla.

Kreditupplysning och betalningsanmärkningar

Om långivaren gör en kreditupplysning kan det påverka din kreditvärdighet. Vi rekommenderar att du är medveten om detta och överväger att ansöka om lån utan kreditupplysning om det är viktigt för dig. Dessutom bör du vara medveten om att missade betalningar kan leda till betalningsanmärkningar, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Läs villkoren noggrant

Det är viktigt att du läser och förstår låneavtalet och villkoren innan du ansöker om ett microlån. Vi råder dig att vara särskilt uppmärksam på avgifter, räntor och återbetalningsvillkor.

Genom att tänka på dessa faktorer när det gäller microlån kan du göra en mer informerad bedömning och undvika potentiella problem och kostnader. Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att fatta kloka beslut när det kommer till att ansöka om microlån.

Microlån utan UC

Microlån utan UC är små kortfristiga lån som inte kräver en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). UC är det mest kända kreditupplysningsföretaget i Sverige och används ofta av banker och andra större finansinstitut. När en långivare väljer att inte använda UC för kreditupplysning innebär det att de istället använder alternativa kreditupplysningsföretag, som exempelvis Creditsafe, Bisnode eller Decidas Info.

Att ansöka om ett microlån utan UC kan vara fördelaktigt av flera anledningar:

 1. Skydda din kreditvärdighet: När du ansöker om ett lån och en kreditupplysning görs via UC, registreras detta hos dem och kan påverka din kreditvärdighet negativt. För många förfrågningar inom en kort tidsperiod kan leda till att du framstår som kreditrisk, vilket kan göra det svårare för dig att få lån i framtiden. Genom att välja ett microlån utan UC undviker du att dessa förfrågningar registreras hos UC och därmed att din kreditvärdighet påverkas.
 2. Diskretion: Eftersom UC inte används för kreditupplysningen, blir låneansökan mer diskret och risken för att andra långivare får reda på dina lån minskar.
 3. Möjlighet för personer med betalningsanmärkningar: Många långivare som erbjuder microlån utan UC kan vara mer flexibla när det gäller att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar. Det innebär att du har större chans att bli beviljad ett lån trots tidigare ekonomiska problem.

Det är viktigt att komma ihåg att microlån utan UC oftast har högre räntor och avgifter än traditionella lån, på grund av den ökade risken för långivaren. Därför bör du noggrant jämföra olika långivare och deras villkor innan du ansöker om ett sådant lån. Se till att du är medveten om alla kostnader och att du kan återbetala lånet inom den angivna tidsperioden för att undvika ytterligare ekonomiska problem.

Vilka parametrar vi tittar på när vi listar olika microlån

När vi listar och jämför olika microlån på vår sida tittar vi på flera parametrar för att ge dig en rättvis och korrekt jämförelse. Här är några av de viktigaste parametrarna vi tar hänsyn till när vi granskar och rankar microlån:

 • Räntor: Vi jämför de nominella och effektiva räntorna som långivarna erbjuder. En låg ränta kan spara dig mycket pengar över tid, så det är en viktig faktor att överväga när du väljer ett microlån.
 • Avgifter: Vi undersöker vilka avgifter som kan tillkomma vid ansökan, uppläggning och administration av lånet. Det är viktigt att vara medveten om dessa avgifter, eftersom de kan påverka den totala kostnaden för lånet.
 • Återbetalningstid: Vi granskar de olika återbetalningstiderna som erbjuds av långivarna. En kortare återbetalningstid kan innebära högre månatliga avbetalningar, men en lägre total kostnad, medan en längre återbetalningstid kan innebära lägre månatliga avbetalningar, men en högre total kostnad.
 • Kreditupplysning: Vi kontrollerar om långivaren gör en kreditupplysning via UC eller om de använder andra kreditupplysningsföretag. För vissa låntagare kan det vara viktigt att välja ett lån utan UC-kreditupplysning.
 • Krav och villkor: Vi granskar de krav och villkor som långivaren ställer på låntagare, såsom ålder, inkomst och kreditvärdighet. Det hjälper dig att hitta ett lån som passar din personliga situation.
 • Kundomdömen och -betyg: Vi tar hänsyn till omdömen och betyg från tidigare kunder för att få en bild av långivarens kundservice och pålitlighet.
 • Ansökningsprocess och utbetalningstid: Vi jämför hur snabbt och enkelt det är att ansöka om lånet samt hur lång tid det tar för långivaren att betala ut pengarna.

Genom att noggrant granska och jämföra dessa parametrar kan vi ge dig en omfattande och tydlig översikt över de bästa microlånen på marknaden. Det gör det enklare för dig att hitta det lån som passar dina behov och förutsättningar bäst.