kreditbetyg-uc

Öka dina chanser att få ett sms lån – Så här förbättrar du dina möjligheter

Att ansöka om ett sms lån utan kreditupplysning kan vara ett bra alternativ för dig som vill undvika att din kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC). Men hur kan du öka dina chanser att få ett sådant lån godkänt? I det här blogginlägget ger vi dig några råd om hur du kan förbättra dina möjligheter att få ett sms lån utan UC beviljat.

Förbättra din kreditvärdighet

Även om sms lån utan UC inte innebär att din kreditupplysning registreras hos UC, kommer långivare fortfarande att genomföra en kreditupplysning via andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Genom att förbättra din kreditvärdighet kan du öka dina chanser att bli godkänd för ett lån. Betala dina räkningar i tid, håll dina skulder under kontroll och undvik att ansöka om för många lån på kort tid.

Minska dina skulder

Långivare kommer att titta på din skuldsättningsgrad, dvs. hur mycket skuld du har i förhållande till din inkomst. Genom att minska dina skulder och förbättra din skuldsättningsgrad kan du öka dina chanser att bli godkänd för ett sms lån.

Erbjud säkerhet

Om du har tillgångar, såsom en bil eller fastighet, kan du erbjuda dessa som säkerhet för lånet. Genom att erbjuda säkerhet minskar du risken för långivaren, vilket kan öka dina chanser att få lånet beviljat. Observera dock att detta innebär att långivaren har rätt att ta över säkerheten om du inte kan betala tillbaka lånet.

Ha en stabil inkomst

Långivare vill se att du har en stabil inkomst och en förmåga att betala tillbaka lånet. Om du har en oregelbunden inkomst kan det vara svårare att få ett sms lån godkänt även om det finns sms lån utan inkomst. Försök att hitta en mer stabil inkomstkälla eller visa långivaren att du har tillräckliga besparingar för att täcka lånekostnaderna.

Ansök tillsammans med en medsökande

Om du har en låg kreditvärdighet kan det vara en bra idé att ansöka om ett sms lån tillsammans med en medsökande som har en bättre kreditvärdighet. Genom att göra detta kan du öka dina chanser att få lånet godkänt, eftersom långivaren kommer att se medsökandens kreditvärdighet som en extra säkerhet.